FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON

Kitap ve Kitap Bölümleri (Yazarlık ve Editörlük)

Kocamaz D, Düger T. Breast Cancer and Exercise. In Breast Cancer Biology. IntechOpen. 2020; 1-15

Kocamaz D. Hidroterapi. Fatih Erbahçeci (Ed). 1. Baskı. Temel Fizyoterapi ve Rehabilitasyon.Ankara. Hipokrat Yayınevi. 2019

Kocamaz D. Magnetoterapi. Mahmut Yaran (Ed). 1. Baskı. Elektofizyolojik Ajanlar. Ankara. Vize Yayıncılık. 2019

Çınar MA., Yakut Y. Diz Ortezleri, Nilgün Bek(ed), 1. Baskı, Ortezler(s. 197-207) Ankara, Hipokrat Yayınevi,2019

Çınar MA, Bayramlar K. Yanık Hastalarında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fatih Erbahçeci(ed), 1. Baskı, Temel Fizyoterapi Uygulamaları (s. 347-362).

Maden Ç. Statik (Mutlak) Akciğer Volümleri. Hyatt R.E, Scanlon P.D, Nakamura M. Yamak B, Yamak D.(Ed ) Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanması Uygulama Rehberi   1. Basım, Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2018.

Maden Ç. Akciğer Difüzyon Kapasitesi. Hyatt R.E, Scanlon P.D, Nakamura M. Yamak B, Yamak D.(Ed ) Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanması Uygulama Rehberi   1. Basım, Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2018.

Maden Ç. Servikal Omurga. Necmiye Ün Yıldırım (Ed) 1. Baskı. Ortopedik Manuel Terapi- Nasıl Hareket Ettirileceğini ve Hissetmeyi Öğren (s. 246-266) Ankara: Hipokrat Kitapevi, 2019.

Maden Ç., Yamak D. Ender Görülen Hastalıklarda Pulmoner Rehabilitasyon. Hülya Harutoğlu (Ed). 1.
Baskı. Pulmoner Rehabilitasyon (22. Bölüm). Ankara: Hipokrat Yayınevi, 2019.

Kaplan T. Akciğer Mekaniğinin Diğer Testleri: Direnç ve Uyum (Kompliyans). Hyatt R.E, Scanlon P.D, Nakamura M. Yamak B, Yamak D.(Ed ) Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanması Uygulama Rehberi   1. Basım, Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2018.

Kaplan T. Ameliyat Öncesi Solunum fonksiyon Testleri. Hyatt R.E, Scanlon P.D, Nakamura M. Yamak B, Yamak D.(Ed ) Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanması Uygulama Rehberi   1. Basım, Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2018.

Kaplan Maden T. Sakrokoksigeal Eklem. Necmiye Ün Yıldırım (Ed) 1. Baskı. Ortopedik Manuel Terapi- Nasıl Hareket Ettirileceğini ve Hissetmeyi Öğren (s. 194-207) Ankara: Hipokrat Kitapevi, 2019.

Dökünlü E, Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanmasına Yönelik Yaklaşımlar. Hyatt R.E, Scanlon P.D, Nakamura M. Yamak B, Yamak D.(Ed) Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanması Uygulama Rehberi   1. Basım, Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2018

Dinler, E. Manuel Terapinin Etkileri. Necmiye Ün Yıldırım (Ed) 1. Baskı. Ortopedik Manuel Terapi- Nasıl Hareket Ettirileceğini ve Hissetmeyi Öğren (s. 38- 41) Ankara: Hipokrat Kitapevi, 2019

Dinler, E. Eklemlerin Tedavisinde Anahtar Noktalar. Necmiye Ün Yıldırım (Ed) 1. Baskı. Ortopedik Manuel Terapi- Nasıl Hareket Ettirileceğini ve Hissetmeyi Öğren (s. 48- 53) Ankara: Hipokrat Kitapevi, 2019

Badat, T. Lumbal Bölge. Necmiye Ün Yıldırım (Ed) 1. Baskı. Ortopedik Manuel Terapi- Nasıl Hareket Ettirileceğini ve Hissetmeyi Öğren (s. 208- 223) Ankara: Hipokrat Kitapevi, 2019

Usgu S, Spesifik Uygulamalar, Gökmen Yapalı (Ed). K-Taping. 2017.

Usgu S, Yürüyüş, Hareket Analizlerinin Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Kullanım Alanları, Fatih Erbahçeci, Kezban Bayramlar (Ed). Yürüyüş. 2018.

Usgu S, Egzersizle İlgili Kas Krampları, Burak K, Sporda Acil Müdahaleler Temel Başvuru. 2019.

Usgu S, Saha ve Klinik Muayene Rehberi, Gül Baltacı ve Gülcan Harput (Ed). Spor Notları, 2019.

Kocamaz D. Egzersiz Kapasitesi ile Basit Tezler.Hyatt R.E, Scanlon P.D, Nakamura M. Yamak B, Yamak D.(Ed ) Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanması Uygulama Rehberi   1. Basım, Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2018.

Kocamaz D. Çeşitli Hastalık Paternleri. .Hyatt R.E, Scanlon P.D, Nakamura M. Yamak B, Yamak D.(Ed ) Solunum Fonksiyon Testlerinin Yorumlanması Uygulama Rehberi   1. Basım, Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2018.

Kocamaz D.  Lumbal Bölge. Şeyda Toprak Çelenay, Ertuğrul Demirdel, Nezehat Özgül Ünlüer, Handan Soysal, Mustafa Ertuğrul Yaşa (Ed).  Palpasyon Teknikleri Fizyoterapistler için Yüzeysel Anatomi. Hipokrat Kitapevi: Ankara, 2019.

Turhan, B. Güncel Ortopedi ve Fizik Tedavi Çalışmaları I, Temporomandibular eklem, Mehmet Ali Deveci (Ed) 1. Baskı. (s.153-160) Akademisyen Kitapevi, 2019

Turhan, B. Palpasyon Teknikleri ”Fizyoterapistler için Yüzeysel Anatomi”, Editörler: Handan Soysal, Seyda Toprak Çelenay, Nezehat Özgül Ünlüer, Mustafa Ertuğrul Yasa, Ertuğrul Demirdel, 2. Baskı. Hipokrat Kitabevi, 2019.

Turhan, B. Klinik Fizyoterapi, Spinal Kord Yaralanmaları, Mahmut Yaran (Ed) 1. Baskı.
Vize Yayıncılık, 2019.

Yakut, Y.,  Tuncer, A. (2020). Architecture of human joints and their movement. In Comparative Kinesiology of the
Human Body (pp. 47-57). Academic Press.

Yakut Y. İnsan Hareketinde Biyomekanik. Editör (çeviri ed.), Pelikan Yayıncılık, 2014.

Yakut Y, Bek N. Yardımcı Cihazlar. Özürlü Çocuğu Olan Aileler İçin Rehber- Sorular ve Cevapları. Karaduman A., Tunca Yılmaz Ö. (ed). Mart 2010, Alf Matbaacılık, s:141–144, Ankara. ISBN: 978–605-88879-0-9 .

Yakut Y. Tidy’s Physiotherapy. Research in Physiotherapy. Ankara, 2007.

Yakut Y. Tidy’s Physiotherapy Biomechanics. Ankara, 2007

Yakut Y. Alçı ve Bandaj Teknikleri. Ortopedi El Kitabı. Lippincott Williams & Wilkins, 2003.

Uygur F, Yakut Y. Brakial Pleksus Yaralanmalarında Rehabilitasyon. H.Ü. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu
Yayınları-18, Ankara, 1995.

Algun C, Karaduman A, Yakut Y. El ve Elbileği Splintleri. H.Ü. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Yayınları-5,
Ankara, 1991.