Engellide Fiziksel Aktivite ve Spor I dersi hk. | Fizyoterapi ve Rehabilitasyon | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Engellide Fiziksel Aktivite ve Spor I dersi hk.

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ

FTR001 ENGELLİDE FİZİKSEL AKTİVİTE VE SPOR I DERSİ

Dersin amacı: Bu ders kapsamında engelli bireylerin yapabileceği aktiviteleri ve sporları bilmek, engelsiz bireylere göre fizyolojik ve fonksiyonel farklılıkları bilmek, engellilerde oluşabilecek spor yaralanmalarını tanımak.

15.10.2021 saat 15.40-17.30 arası OYS sistemi üzerinden ders yapılacaktır.

FTR001 kodlu Engellide Fiziksel Aktivite ve Spor 1 dersi kapsamında dersin yükümlülüklerini yerine getirebilmek için sizlerin bilgilendirici online sunumları izlemeniz gerekmektedir.

Vize ödevi olarak engelliler ve sorunları üzerine 1 makale (ingilizce veya türkçe makale) özeti hazırlamanız gerekiyor. Makalenizi pdf, özet dosyalarınızı word dosyası olarak 2 sayfayı geçmeyecek şekilde özetlemeniz, OYS de belirlenen tarihler aralığında sisteme yüklemeniz ve ilgili ders hocasına e-mail olarak göndermeniz gerekiyor. Makaleleri gönderim sırasında sadece pdf dosyası tercih edilmesi ve özet dosyaların makalenin ilk kısmında yer alan özetten daha ayrıntılı sunulması gerekmektedir. Ödev teslim tarihi 15 Kasım 2021 dir.

Final ödevi olarak, her bir öğrencinin kendi bölümüne göre engellilerin ve ailelerinin sorunları üzerine araştırma yapmaları istenilecektir. Öğrenci üniversite de ki kendi bölümü çerçevesinde, engellilerde tespit ettiği sorunların neler olduğu ve bu sorunları gidermek için ne tür yaptırımların gerekli olabileceğini ne tür değişiklikler ve olanaklar ile engelli ve ailesine yardımcı olunabileceğini, engellilerin fiziksel aktivitesini artırmak için neler gerektiğini proje olarak hazırlamasını istiyoruz. Dosyalarınızı en az 2 en fazla 4 sayfa olacak şekilde 12 punto, Times New Roman karekteri ile word dosyası olarak OYS de belirlenen tarihler aralığında sisteme yüklemeniz ve ilgili ders hocasına email olarak göndermeniz gerekiyor. Ödev teslim tarihi 04 Ocak 2021 dir.

Ders Sorumlu hocası: Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Tuncer (aysenur.tuncer@hku.edu.tr)

Ders asistanı:  Arş. Gör. Tuğba Gönen (tugba.badat@hku.edu.tr)