Protez-Ortez Günleri I | Fizyoterapi ve Rehabilitasyon | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON

Protez-Ortez Günleri I

Protez-Ortez Günleri I

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından düzenlenen Protez-Ortez Günleri I ‘’Protez ve Ortezlerde Güncel Teknoloji’’ konulu toplantı 5 Kasım 2016 tarihinde saat 10:30’da Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre Kültür Merkezinde yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm başkanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıya; Gaziantep Üniversitesi, Dr. Ersin Arslan Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Sanko Üniversitesi ve Gaziantep dışından çok sayıda akademisyen, çeşitli özel eğitim ve rehabilitasyon kurumlarından fizyoterapistler, konuyla yakından ilgilenen protez-ortez teknikerleri/teknisyenler ve çeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldı.
Gaziantep ve çevre illerde çok sayıda protez ortez kullanmaya ihtiyaç duyan hastaların varlığından dolayı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü bu konuya dikkat çekerek, protez-ortez alanında bir farkındalık yaratmayı amaçladı. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Protez-ortez alanındaki rehabilitasyon ekibini (hekim, fizyoterapist, protez-ortez teknikeri/teknisyeni…) ni bir araya getirmek, bilgi paylaşımında bulunmak, teknolojik gelişmelerin Gaziantep ilimizde yaşayan hastalara ulaşmasını sağlamak ve protez-ortez kullanıcılarına başka bir yere gitmeden bulunduğu yerde bu hizmetleri sunmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıda 3 oturum yer aldı. İlk oturumda; protez-ortezlerdeki güncel teknoloji ile birlikte bu konuyla ilgili SUT’da olan değişiklikler tartışıldı. İkinci oturumda; teknolojik protez-ortezlerde reçetelendirme ve teknolojik protezlerde rehabilitasyon konusu ele alındı. Son oturumda ise; CP’de ortezleme konusu, hekim ve fizyoterapist bakış açısıyla tartışıldı ve ortez teknikeri tarafından yapılan Dinamik ayak- ayak bileği ortezi (Dynamic Ankle Foot Orthosis / DAFO) uygulaması katılımcılardan büyük ilgi gördü.