Haberler arşivleri |

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON

Kategori Arşivleri: Haberler

Bölümümüz 5 Yıl Akredite

Bölümümüz Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından 5 yıl akredite edilmiştir. Türkiye ve KKTC’de 5 yıl akreditasyon alan 10 FTR bölümünden biri olarak sürdürülebilir kaliteli eğitime devam ediyoruz.

Erasmus + Stuff Ziyareti

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Murat Ali ÇINAR Erasmus+ Stuff programı kapsamında Polonya’da bulunan Zielona Gora Üniversitesi’ne ziyarette bulunmuş ve yeni iş birlikleri için görüşmeler gerçekleştirmiştir.  

YAZ OKULU HAKKINDA

2022/05 Nolu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Akademik Kurulu’nda alınan Karar gereği 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde açılmayacak olup sadece “FTR330 Ortopedik Rehabilitasyonda Özel Egzersiz” dersi için yeterli öğrenci kontenjanı sağlandığı takdirde açılacaktır.

WhatsApp Image 2022-05-13 at 13.41.29
Bakan Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY, mütevelli heyet başkanımız Sayın Cemal KALYONCU ve rektörümüz Sayın Prof. Dr. Türkay DERELİ bölümümüz FTR merkezine ziyarette bulunmuştur.

Adölesan İdiyopatik Skolyozda Cerrahi Sonrası Yeni Eğrilik Oluşumu ve Tedavi Yaklaşımları

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından “Adölesan İdiyopatik Skolyozda Cerrahi Sonrası Yeni Eğrilik Oluşumu ve Tedavi Yaklaşımları” konulu çevrimiçi seminer düzenlendi. Video konferans yöntemiyle yapılan semineri moderatör olarak Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz YAKUT yönetti. Konuşmacı olarak programa Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan DEMİRKIRAN […]

Erdem Koleji Meslek Tanıtımı

01.02.2021 tarihinde Online/Hibrit devam eden eğitim sürecinde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için Erdem Koleji tarafından düzenlenen meslek tanıtım toplantısına bölümümüz Araştırma Görevlilerinden Elif Dökünlü Dinler katılarak lise öğrencilerine fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünü, eğitim sürecini ve fizyoterapistlik mesleğini anlattı.  

Pandemide Egzersiz Radyo Yayını- 2

21 Ocak 2021 tarihinde bölümümüz Araştırma Görevlilerinden Elif Dökünlü Dinler TRT Çukurova radyosunun Akdenizden Toroslara programına ikinci kez konuk olarak Covid-19 geçirmiş bireyler için fiziksel aktivitenin önemini ve örnek egzersizleri anlattı.

Pandemide Egzersiz Radyo Yayını

17 Aralık 2020 tarihinde bölümümüz Araştırma Görevlilerinden Elif Dökünlü Dinler TRT Çukurova radyosunun Akdenizden Toroslara programına konuk oldu.Programda pandemi döneminde evde geçirilen sürenin artmasıyla bireylerin fiziksel aktivitelerinin azaldığını belirterek evde yapılabilecek egzersizleri dinleyicilerle paylaştı.

kapak toplantı
Dönem Toplantısı

10.10.2020 tarihinde bölüm başkanımız Prof. Dr. Yavuz YAKUT tarafından tüm öğrencilerimizle Zoom platformu üzerinden toplantı yapılmıştır. Öğrencilerimize bu dönem vereceğimiz hibrid eğitim sistemi ve sınavlar hakkında gerekli bilgiler verilmiştir. Dönem I öğrencilerimiz için tüm akademik kadro ile tanışma toplantısı yapılmıştır.